Uzroci ispucalih usana

 Uzroci ispucalih usana

1. Oštećenje od sunca

Baš kao i koža na licu i tijelo, i vaše usne mogu pretrpjeti oštećenja kada su izložene štetnim UV zrakama. Stoga, ako možete, klonite se sunca!

2. Oblizivanje usana

Koliko god to neobično zvučalo, često oblizivanje usana zapravo može uzrokovati suhoću. Iako se čini da slina vlaži, ona to čini samo jedan kratak trenutak. Kad sina ispari, ostavlja usne ranjivima na suh zrak, čineći ih suhima dok ne ispucaju ili prokrvare.

3. Dehidracija

Nedostatak hidratacije ili nedovoljna konzumacija vode može uzrokovati suhoću —ne samo na koži, već i na svim dijelovima tijela, uključujući usne.

4. Unutarnji problemi

Pravilna i uravnotežena prehrana vrlo je važna.

Stoga, ako imate unutarnje probleme poput nedostatka vitamina, to bi moglo uzrokovati da vaša koža, ali i usne, izgledaju suho i naborano.

5. Suh okoliš

Baš kao što neki ljudi imaju prirodno suhu kožu, drugi imaju suhe usne—najčešće su to posljedice reakcije našeg tijela na nedostatak vlage u okolišu.

6. Mat ruževi

Mat ruževi su sjajna stvar kada je u pitanju izražavanje snage i postizanje sofisticiranog završnog izgleda. Međutim, pretjerano i njihovo prečesto korištenje može prouzročiti isušivanje usana, pogotovo ako ih se prije nanošenja ruža pravilno ne pripremi.

Pročitajte također