Kako steći samopouzdanje u poslovnom svijetu?

 Kako steći samopouzdanje u poslovnom svijetu?

Samopouzdanim poduzetnicima se svi dive jer nadahnjuju mnoge ljude. Ne boje se izazova, beskompromisno se suočavaju sa svojim strahovima, a vole i riskirati. Svjesni su sljedeće činjenice: na koju god prepreku naišli na putu, uvijek će pronaći način da je svladaju. U tome im pomaže samopouzdanje.

Samopouzdanje je vrlo važno u poslovnom svijetu. Ne bi li bilo super imati takvu dozu samopouzdanja? Uzmite si vremena i pročitajte 7 savjeta kako steći samopouzdanje u poslu.

1. Recite zbogom negativnosti i mislite pozitivno

Za stjecanje samopouzdanja vrlo je važno cijeniti svoj krug prijatelja i svoju širu obitelj. Sada je najbolje vrijeme da se konačno oprostite od onih pojedinaca koji gaze vaše samopouzdanje i još uvijek uživaju u tome.

2. Promijenite govor tijela

Stjecanje samopouzdanja ovisi i o tome kakvo držanje zauzimate, smijete li se i gledate li ljude u oči. Čak i jednostavan čin, kao što je uspravno stajanje i ispravljenih ramena, drugima će ostaviti dojam da ste samouvjereni poduzetnik.

3. Nikad ne priznajte poraz

Nikada ne odustajte. Nikad ne dopustite da vam sićušni glasić u glavi šapuće riječi poraza. Upravo su takve misli glavni uzrok vašeg niskog samopoštovanja.

Za sve postoji rješenje i recite to sto puta dnevno. Neka ova fraza postane vaša nova mantra!

4. Budite spremni na sve

Naučite sve što trebate znati o svom području poslovanja i poslu koji obavljate. Dobro se pripremite za svaki poslovni sastanak. Naoružani znanjem, uvelike ćete ojačati svoje samopouzdanje.

5. Koristite vizualizaciju

Stjecanje samopouzdanja moguće je na nekoliko različitih načina. Već smo vam ih predstavili poprilično. Spomenimo i vizualizaciju kojom sebe zamišljate kao osobu na koju ste zaista ponosni. Nedostatak samopouzdanja može vas navesti da vidite sebe u krivom svjetlu.

6. Koristite pozitivne afirmacije

Afirmacija je početna točka na putu promjene. Svaka misao ili riječ koju izgovorite je potvrda. Sve što nam se događa u životu povezano je s onim što mislimo o sebi i o životu. Stoga za više samopouzdanja, pobrinite se da u vašoj glavi postoje samo pozitivne afirmacije.

7. Pripremite popis pozitivnih stvari

Život je pun izazova. Definitivno postoje trenuci kada vaše samopoštovanje može postati prilično poljuljano. Zatim sjednite za stol i napišite popis stvari na kojima ste zahvalni kako biste stekli samopouzdanje. Zatim uzmite drugi komad papira i napišite na njega sve stvari na koje ste ponosni u svom životu. Zalijepite obje liste na vidljivo mjesto u vašem uredu. Neka vas uvijek podsjećaju kako d zapravo imate dobar život i koliko ste već dosad postigli.

Pročitajte također