Koliko je bitna brzina internetske trgovine?

 Koliko je bitna brzina internetske trgovine?

Jedna od važnijih karakteristika web stranice je ta da ona funkcionira glatko. Kada se radi o internetskoj trgovini, izuzetno je važno da radi besprijekorno i brzo.

U ovom smo članku prikupili neke od najvažnijih informacija za vas, zašto je brzina internetske trgovine toliko važna i kako poboljšati njenu funkcionalnost i brzinu. Svakako želite da vaša internetska trgovina radi za vas, a ne obrnuto.

Kupci su danas nestrpljiviji nego ikad

Prva i vrlo osnovna činjenica je da su online kupci postali vrlo zahtjevni i nestrpljivi. Uz pomoć tražilica tražimo informacije o proizvodima koje želimo kupiti, a zatim kupnju često obavljamo putem interneta. Kako vrijeme postaje sve dragocjenije, jednostavno ne možemo čekati unedogled da se web stranica učita do kraja.

Optimizirajte svoju internetsku trgovinu

Kako bi se vaša web stranica brže učitavala, morate optimizirati njezin sadržaj. Često se u internetskim trgovinama sve uspori zbog količine i veličine fotografija. Ako fotografije ogromne i zauzimaju puno prostora na vašem poslužitelju, duže će se učitavati i usporiti samo učitavanje stranice.

Optimizacija trgovine
Kako bi se vaša web stranica brže učitavala, morate optimizirati njezin sadržaj.

Mnogi vlasnici internetskih trgovina nisu svjesni da im ne trebaju jumbo fotografije veličine postera. Fotografije je potrebno smanjiti za gledanje na računalu ili mobilnom uređaju. Nepotrebno je reći da fotografije izmjerene u megabajtima nikako nisu prikladne za web stranice.

Gubitak kupaca zbog sporih poslužitelja

Brzina učitavanja internetske trgovine također će uvelike ovisiti o brzini poslužitelja na kojem je smještena vaša internetska trgovina. Svakako ćete htjeti hosting koji koristi brze SSD-ove.

Možda će vaša internetska trgovina raditi barem pristojno barem neko vrijeme, a onda će se problemi početi pojavljivati. Lako je moguće da se radi o svojevrsnom „slatkom” problemu koji se naziva povećani promet u vašoj internetskoj trgovini. Sjajno! Više kupaca, više zarade. Pa da, u slučaju da internetska trgovina radi besprijekorno i dovoljno brzo.

S povećanim brojem posjetitelja na vašoj web stranici, trebat će vam i dobra infrastruktura. Znate kako je kad puno vozila vozi jednom trakom; brzo nastane gužva. Ako im je na raspolaganju dodatni trak ili čak dva, stvar će se riješiti prilično brzo i promet će teći glatko. Putnici će u ovom slučaju biti vrlo sretni.

Ne postoji apsolutno ništa drugačije na mreži. Samo se zapitajte kada ste zadnji put čekali 15 ili više sekundi da se web stranica učita do kraja. Možda prije deset godina, ali danas sigurno ne.

Za kraj

Brzina je važan čimbenik uspjeha web stranice. Utječe na stopu posjeta jednoj stranici, konverzije, poredak u pretraživanju i još mnogo toga. Samo nekoliko sekundi može napraviti veliku razliku.

Srećom, sami možete učiniti puno o brzini učitavanja web stranice. Dobro je iskoristiti sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju. Čak i male promjene mogu biti vrlo uspješne, a kasnije možete uvijek učiniti više.

Zapamtite, brzina nije sve. Cilj je uvijek stvoriti kvalitetnu web stranicu koja posjetiteljima služi na najbolji mogući način. Brzina učitavanja stranice samo je jedan od čimbenika.

Pročitajte također