Kako zaraditi s affiliate programima?

 Kako zaraditi s affiliate programima?

Affiliate marketing jedan je od načina za zaradu putem interneta. Affiliate marketing uključuje promociju određenih proizvoda, usluga ili web stranica u zamjenu za dio dobiti ili proviziju za generirani mrežni promet. Sve preporuke ili internetski promet partnera koji je donio prodaju donijet će vam profit kao partneru.

Drugim riječima, ako robu i usluge nudi druga osoba ili tvrtka, a vi kao član pridruženog programa stvarate samo pristup prodajnom tržištu. Iako ne postoje uspješni programi pomoću kojih biste se obogatili, mnogi su dosta uspješni. Saznajte kako zaraditi novac s affiliate programima i je li to za vas.

Što je affiliate program i kako djeluje?

Pridruženi program suradnja je između vas i vlasnika proizvoda. Proizvod ili uslugu preporučujete svojim pretplatnicima, poznanicima ili bilo kojem korisniku Interneta. Oni kupuju proizvod ili uslugu putem vaše povezane veze. Proviziju za prodaju koju ostvarujete dobivate putem povezane veze.

Prednosti zarade od partnerskog programa:

 • Minimalno ulaganje. Većina partnerskih programa su besplatni, tako da su vaši troškovi obično – povezani samo s prometom. Možete početi s besplatnim resursima.
 • Nema potrebe za izradom proizvoda ili usluge.
 • Ne morate slati robu, baviti se tehničkim aspektima ili prodajom.
 • Ako imate pristup internetu, možete raditi bilo kad i s bilo kojeg mjesta.
 • Postoji mogućnost pasivnog dohotka. Iako ova metoda nikada neće biti potpuno pasivna.
 • Affiliate marketing idealan je za blogere i poduzetnike, majke na rodiljnom dopustu, starije građane i studente.

Mane partnerskog marketinga:

 • Bit će potrebno naučiti privući promet, a to nije lak zadatak.
 • Konkurencija. Stotine i tisuće korisnika mogu sudjelovati u jednom pridruženom programu.
 • Za ostvarivanje većih i redovitih prihoda od oglašavanja, prije ili kasnije morat ćete uložiti novac.
Ulagati novac
Za ostvarivanje redovitih prihoda od oglašavanja, prije ili kasnije morat ćete uložiti novac.

Vrste affiliate programa

 • Plaćanje po kliku – Naknada se plaća kada kupac jednostavno klikne na reklamni natpis ili vezu. Naravno, iznos će ovisiti o mnogim čimbenicima, ali činjenica da će se obaviti kupnja nema nikakve veze s tim. Ovaj pridruženi program nije prikladan za internetske trgovine, već kao reklama za nove filmove, događaje itd. Daje dobre rezultate.
 • Plaćanje po prodaji – Kao što je već spomenuto, partneru se plaća samo kada je pretplatnik koji je slijedio njegovu vezu izvršio kupnju.
 • Plaćanje po akciji – U tom se slučaju ostvaruje naknada ako kupac izvrši određene radnje. Najčešće su novi posjetitelji dužni ispuniti obrazac, registrirati se, naručiti ili podijeliti proizvod. Ovi partnerski programi oglašavanja često koriste web stranice za pronalazak partnera.
 • Plaćanje za pregled – Partner dobiva nagradu ako je kupac pogledao promotivni video. Koristite takav pridruženi program za YouTube kanale ili web stranice s filmovima.

Također treba napomenuti da affiliate programi mogu biti plaćeni i besplatni. Besplatni programi su oni koji ne zahtijevaju dodatna ulaganja za oglašavanje. Na primjer, ako je na njemu postavljena veza ili natpis na jednoj web stranici ili na društvenoj mreži. Ako je fokus na kontekstualnom oglašavanju ili marketingu, to se jednostavno ne može učiniti bez dodatnih ulaganja.

Pročitajte također