10 razloga za odabir WordPressa

 10 razloga za odabir WordPressa

WordPress je trenutno najpopularniji CMS (sustav za upravljanje web sadržajem) u svijetu. Koriste ga blogeri, kao i tvrtke za izradu jednostavnih ili složenijih profesionalnih web stranica i internetskih trgovina.

Izrada i uređivanje web stranica u WordPressu

Dobar CMS sustav za upravljanje sadržajem, što WordPress definitivno jest, omogućuje jednostavno uređivanje sadržaja i SEO optimizaciju web stranica.

Na jednom ćete mjestu moći dodati novi sadržaj, urediti postojeći sadržaj, promijeniti ili dodati naslove, urediti izbornike i podizbornike, dodati slike, video sadržaj, nove poveznice, obrasce za kontakt i još mnogo toga.

Zašto izraditi web stranicu u WordPressu? Ovde je 10 ključnih razloga.

1. Besplatna licenca, niski troškovi razvoja

Korištenje WordPressa kao takvog je, čak i u komercijalne svrhe, besplatno. WordPress je rješenje otvorenog koda koje svatko može prilagoditi na svoj način.

Naravno, i dalje će vam trebati domena i hosting prilikom izrade web stranica u WordPressu, ali također možete instalirati temu s već dizajniranom stranicom u koju samo sami unosite svoje slike i podatke.

2. Jednostavna instalacija

Bez obzira koju vrstu web stranice namjeravate izraditi WordPress je relativno jednostavan za instalaciju. Ovo je postupak koji od vas zahtijeva samo nekoliko minimalnih postavki, poput. naziv web stranice, mjesto instalacije i odabir grafike koju želite koristiti. Sve navedeno kasnije se lako može promijeniti.

3. Mnoštvo dodataka za dodatnu funkcionalnost

WordPress CMS izuzetno je praktičan za prilagodbu stranice. Na raspolaganju vam je mnoštvo dodataka koji se mogu instalirati izravno s glavne upravljačke ploče uz samo nekoliko klikova.

4. Intuitivno uređivanje sadržaja

Uz WordPress možete intuitivno stvarati i uređivati ​​sadržaj bez potrebe za bilo kakvim programiranjem ili tehničkim znanjem. Uređivačem sadržaja također možete umetnuti ili ukloniti multimedijske elemente, poput npr. slike i videozapise.

5. Olakšana optimizacija stranica za tražilice (SEO)

WordPress koristi daleko najprihvatljiviju tehnologiju za pretraživače, što znači da ga je moguće lako optimizirati za najbolju poziciju na Googleu, s prednošću u odnosu na ostale CMS sustave, također zahvaljujući toliko popularnoj Googleovoj tehnologiji u pozadini.

WordPress SEO
WordPress je moguće optimizirati za najbolju poziciju na Googlu.

Pored tehnologije, istaknimo i nekoliko prednosti: WordPress sam pruža optimalnu strukturu URL-a u koju možete unijeti glavnu ključnu riječ za pojedinu podstranicu, pojednostavljuje unos metapodataka i alt oznaka slika, automatski generira kartu web mjesta. xml itd.

6. Niski troškovi održavanja

Kao što je spomenuto, WordPress licenca potpuno je besplatna i možete je koristiti po želji. Budući da je riječ o sustavu otvorenog koda, kôd je razumljiv svakom vještijem programeru, pa vam nikada neće ponestati podrške čak i ako vaš programer ili agencija ne reagiraju.

7. Prilagodljiv grafički dizajn

Vaša web stranica u WordPressu može izgledati baš onako kako ste zamislili. Kod dizajna nema ograničenja. Također pojednostavljuje prilagodbu prikaza na različitim uređajima. Ako trebate web stranicu za osobnu upotrebu, male prezentacije ili blog, sve što vam je potrebno bit će promjena teme.

8. Sigurnost

Tehnologija koju koristi WordPress relativno je sigurna od napada ako se redovito ažurira samo jezgra sustava i svi dodaci, te instaliraju sva sigurnosna ažuriranja. Međutim, ako nemate nikakvog znanja o programiranju i ne poznajete WordPress sustav, nemojte to raditi sami jer brzo možete napraviti više štete nego koristi.

9. Nikada nećete ostati bez podrške

S obzirom na to da je WordPress najrasprostranjeniji CMS sustav na svijetu, nije teško zamisliti da ima veliku zajednicu ljudi koji su uvijek spremni pomoći.

Kad god naiđete na problem koji ne znate riješiti, rješenje možete zatražiti od bilo kojeg stručnjaka na službenom WordPress forumu.

10. Optimizacija za mobilne uređaje

Više od polovice svih pretraživanja na internetu čine korisnici mobilnih uređaja. Tome se neizbježno morate prilagoditi ako ciljate na pozitivno korisničko iskustvo i visoko rangiranje na tražilicama. WordPress omogućuje implementaciju prilagođenih rješenja koja će vašu web stranicu u nekoliko jednostavnih koraka pretvoriti u platformu koja je u potpunosti kompatibilna s optimalnim prikazom na prijenosnim uređajima.

Pročitajte također